Modelul KBGT este ideal pentru cei ce prepara in mod obisnuit o carafa intreaga si sunt in cautarea celui mai simplu proces – adaugati cafea macinata si apa, apoi apasati butonul de pornire. Cosul de infuzie opreste in mod automat fluxul cafelei atunci cand carafa este indepartata. Carafa tip termos din otel inoxidabil cu pereti dubli va mentine cafeaua calda timp de pana la o ora – sau chiar mai mult, cu ajutorul capacului tip “travel” inclus.
1. Timp rapid de preparare
Usor de utilizat, cu un proces de infuzie silentios, KBGT prepara o carafa intreaga de cafea in 4-6 minute.<
2. Temperatura constanta
Rezistenta din cupru incalzeste rapid apa pana la o temperatura de 196°F-205°F si se opreste automat atunci cand rezervorul de apa este gol.
3. Inginerie precisa
Actiunea de fierbere impinge apa in sus pe tubul de sticla, de unde curge in bratul de evacuare si pulseaza deasupra cosului de infuzie, infuzand cafeaua macinata in stil pour-over.
4. Extractie optimizata a cafelei
Cosul de infuzie in forma de con infuzeaza cafeaua macinata si extrage astfel intreaga aroma a cafelei si ii maximizeaza complexitatea, gustul si aroma.
5. Termos
Termosul din otel inoxidabil pastreaza calitatea, integritatea si gustul cafelei timp de o ora. Fiecare termos este echipat cu un capac “Brew-Thru” si un capac “Travel”.
Specificatii tehnice
- Greutate: 2.8 kg
- Dimensiuni: 16.00’’ I x 11.5’’ L x 6.75’’ A
- Voltaj: 120 V
- Putere: 1400 W
- Volum: 1.25 L/ 40 oz/ 10 cesti
- Comutator electric: rezistenta din cupru se opreste automat atunci cand rezervorul de apa este gol; semnalul luminos va ramane aprins.
- Cos infuzie: cu oprire automata a livrarii
- Format: dreptunghiular
- Culoare: negru/ arginitiu mat
- Material: Metal/ BPA, BSP, BPF si plastic.
- Certificari: certificat ECBC si aprobat SCA pentru a indeplini si depasi standardul Golden Cup
- Toate filtrele de cafea Moccamaster sunt fabricate manual la fabrica Technivorm din Olanda
- Cafetierele noastre sunt fabricate pentru a fi deosebit de fiabile. Cu ingrijirea si mentenanta potrivite, acesta ar trebui sa fie ultimul aparat pentru cafea filtru pe care aveti vreodata nevoie sa il cumparati.
Profitati la maxim de aparatul dv. Moccamaster
Cat de fin ar trebui sa macin cafeaua?
Recomandam o macinare medie-grosiera, care ar trebui sa arate ca nisipul grosier sau ca sarea de mare. Daca va macinati cafeaua, utilizati acesti parametri pentru garanta gradul de macinare optim. Tineti cont de faptul ca cele mai multe tipuri de cafea pre-macinate si ambalate sunt in general macinate prea fin pentru o operare ideala.
Exista vreo diferenta intre filtrele de hartie?
Filtrul de hartie Moccamaster inalbit cu oxigen este alegerea perfecta pentru cafea curata si proaspata. Filtrul de hartie maro, neinalbit poate lasa un gust “de carton” in cafeaua dv, in timp ce filtrul de hartie de tip sita se poate infunda rapid cu uleiurile din cafea. Un filtru infundat poate genera revarsarea lichidului din cosul de infuzie sau infuzia prea indelungata, ceea ce poate produce cafea supra-infuzata, cu gust amar.
Ce tip de apa ar trebui sa folosesc?
Daca are gust placut, va genera cafea de calitate. Va recomandam sa utilizati apa proaspata de la robinet, apa filtrata sau apa imbuteliata. Nu recomandam utilizarea apei filtrate prin osmoza inversa sau a apei distilate, intrucat pot deteriora rezistenta filtrului.
In cazul apei obtinute prin osmoza inversa sau a apei distilate, toate mineralele sunt indepartate, iar PH-ul apei devine usor acid. Apa va absorbi mineralele din rezistenta pentru a reveni la un PH netru, iar in timp va deteriora permanent rezistenta. Deoarece fabricam filtrele Moccamaster pentru folosire indelungata, utilizarea apei obtinute prin osmoza inversa sau a apei distilate ar putea reduce in mod semnificativ durata de viata a filtrului.
Ce este decalcifierea si cat de des ar trebui realizata?
In timp, mineralele din apa se acumuleaza pe rezistenta aparatului Moccamaster, formand calcar. Aceasta acumulare poate incetini si, in final, opri fluxul apei. Poate de asemenea sa afecteze temperatura de infuzie si timpul de saturatie. Produsele pentru decalcifiere descompun acumularile de minerale din filtrul dv., garantand o functionare constanta a filtrului, precum si o cafea de calitate.
Decalcifiati-va filtrul la fiecare 100 de cicluri sau cel putin la fiecare trei luni. Un mod excelent de a tine minte aceasta este sa decalcifiati aparatul dupa ce consumati o cutie cu 100 de filtre de hartie.
Standardul Golden Cup: cei patru T
Ce face cafeaua de calitate atat de buna? Totul se rezuma la cafeaua solubila extrasa in apa dv. Industria cafelei a definit parametri stiintifici pentru cafeaua perfect infuzata, numiti Cei patru T.
Temperatura
O temperatura constanta de infuzie intre 196°F - 205°F este esentiala pentru extragerea cafelei solubile.
Timp
Un timp de saturatie de 4-6 minute elibereaza intreaga aroma a cafelei, fara sa extraga prea mult sau prea putin din ea.
Turbulenta
Agitarea cafelei macinate generate de curgerea apei prin cafea creeaza o saturatie uniforma.
Solide complet dizolvate (TDS)
Aceasta este raportul dintre cafeaua solubila si apa pe care filtrul o extrage. ECBC defineste TDS-ul ideal ca fiind intre 18-22%, iar SCA se refera la aceasta cu termenul de “Golden Cup”. Filtrele de cafea Moccamaster ating acesti parametri la fiecare ciclu de infuzie.