MOCCA - Filtru cafea siphon 500 ml + arzator cu gaz 11863-109
MOCCA Filtru cafea siphon (vacuum) 500 ml si arzator cu gaz - 11863-109
Prepararea cafelei cu ajutorul lui filtrului de cafea siphon Mocca este o experienta inedita pentru orice utilizator. Acest aparat utilizeaza un procedeu vechi de preparare , punand in scena un spectacol al cafelei de cea mai intalta calitate, imbinand arta si stiinta cu un strop de magie care sfideaza gravitatia. Insa, nu totul se rezuma la un spectacol: sunt extrase uleiurile esentiale din boabele de cafea, obtinandu-se in final o cafea deosebit de aromata.
Filtrul siphon Mocca a fost primul produs creat de Peter Bodum in 1956. Aceasta versiune pastreaza caracteristicile retro ale modelului initial, insa este imbunatatit cu materiale de inalta calitate, cum ar fi sticla borosilicata, filtrul care nu absoare aroma sau gustul original al cafelei, precum si manerul de pluta.
Acest aparat asigura un consum minim de energie, pentru aprinderea lui fiind folosit un arzator cu gaz (inclus) sau un incalzitor electric achizitionat separat.
Principale caracteristici si beneficii
- Prepararea unei cafele cremoase si aromate.
- Palnie si vasul fabricate din sticla borosilicata ce iti ofera posibilitatea de a vedea intregul proces al preparari cafelei.
- Suport din otel inoxidabil cu maner usor, antiderapant din pluta.
- Metoda ecologica de preparare a cafelei – fara filtre de hartie sau capsule din plastic
- Se foloseseste arzatorul cu gaz din set, sau un incalzitor electric (achizitionat separat).
- Componentele sale se pot curate cu usurinta chiar si in masina de spalat vase.
Cum functioneaza?
- Asezati aparatul pe o suprafata orizontala si stabila si umpleti vasul cu cantitatea de apa preincalzita necesara.
- Fixati filtrul de palnie si plasati-l in vas, asigurandu-i o etansare totala.
- Aprindeti arzatorul cu gaz si priviti cum apa se inalta in vas.
- Adaugati cafeaua macinata in palnie si amestecati usor asigurandu-va ca este complet saturata.
- Lasati-o sa se infuzeze timp de 4 minute, apoi stingeti arzatorul de gaz. Cafeaua preparata va reveni in vas.
- Scoateti palnia si filtru si savurati cafeaua delicioasa. Pentru a mentine cat mai mult timp cafeaua la o temperatura optima, pastrati arzatorul de gaz la un nivel scazut.
S-ar putea sa-ti placa