CHAMBORD - Cafetiera French Press 1.0 l - 1928-16
CHAMBORD – Cafetiera French Press , 1.0 l - 1928-16
Descopera arta prepararii cafelei cu ajutorul presei pentru cafea CHAMBORD. Presa franceza este apreciata de pasionatii de cafea din întreaga lume pentru simplitatea cu care se prepara cafeaua si pentru puritatea gustului. CHAMBORD este unul din cele mai bune aparate de cafea tip presa.
Un produs reprezentativ pentru Bodum, CHAMBORD este sinonim cu “Bodum”. Designul original dateaza din perioada de dinainte de Razboi, cand italianul Attilo Calimani a dezvoltat principiul de baza. Fondatorul Bodum, Jorgen Bodum a inceput sa lucreze la varianta sa in anii 1970, insa, odata cu achizitia Melior – Martin din 1991, o companie care producea prese de cafea franceze, s-a dezvoltat produsul care este apreciat astazi in intreaga lume.
Acest dispozitiv are la baza teoria conform careia ar trebui “sa fabricam gustul, nu sa-l risipim”. Astfel, produsul dezvoltat astazi este unul ecologic, cu un design atemporal, ce intruchipeaza o metoda clasica de preparare a cafelei.
Principale caracteristici & beneficii:
- • Carafa este fabricata din sticla borosilicata, rezistenta la caldura, care nu modifica si nu altereaza in niciun fel gustul original al cafelei.
- • Suportul si capacul sunt fabricate din otel inoxidabil durabil.
- • Manerul este fabricat din polipropilena, cu finisaj mat, care confera o prindere confortabila
- • Pistonul din otel inoxidabil previne alunecarea boabelor macinate cand se toarna cafeaua.
- Acest aparat este ecologic, nu se folosesc filtre de hartie sau capsule de plastic.
- Usor de utilizat si usor de curatat.
Instructiuni de utilizare
- Pozitionati CHAMBORD pe o suprafata orizontala si neteda, tineti de maner si scoateti pistonul din carafa.
- Adaugati o lingurita de cafea pentru fiecare ceasca.
- Se toarna apa fierbinte in carafa (aproximativ 92 – 96 de grade), lasand un minum de 2,5 cm in partea de sus si se amesteca cu o lingurita de plastic sau de lemn.
- Asezati unitatea pistonului deasupra vasului si rotiti capacul astfel incat gura de scurgere sa fie inchisa pentru a retine caldura.
- Se lasa 4 minute la infuzare apoi se coboara pistonul incet, prin apasare.
- Rotiti capacul pentru a-l deschide si apoi turnati in ceasca cafeaua preparata.